Vragen? Mail naar owee@delftschestudentenbond.nl!

Vragen

Hoe kan ik me inschrijven?

Je inschrijven bij de DSB kan alleen tijdens de OWee (18 t/m 22 Augustus), bij de inschrijfbalie in ons pand (Oude Delft 123). We hechten veel waarde aan de persoonlijke sfeer op de DSB. Om dit te waarborgen hanteren we maximum van 120 nieuwe leden per jaar. Wees er dus op tijd bij om niet het risico te lopen dat de inschrijvingen vol zijn.

Hoe vind ik een huis?

Elk jaar komen er in veel van de DSB-huizen kamers vrij. De manier waarop zij nieuwe huisgenoten zoeken verschilt per huis. Voor sommige huizen word je door de bewoners gevraagd. Andere huizen houden een instemming, je kunt dan langs gaan en van de mensen die langs zijn geweest kiezen zij de persoon die het het best bij ze past. De kans dat je als lid snel een goede kamer vindt is erg groot.

Is lid zijn goed te combineren met studeren?

Uiteraard. De DSB is een studentenvereniging, dus iedereen die er lid is, is net als jij ook gewoon met studeren bezig. Er wordt altijd ingespeeld op het programma van de TU Delft en hogescholen. Zo zijn grote evenementen en feesten vaak net na de tentamenweek.

Daarnaast kan de DSB juist een erg positieve invloed hebben op je studieresultaten. Je komt gemakkelijk in contact met ouderejaars van jouw studie, die je graag helpen als je ergens vragen over hebt. Regelmatig gaan er groepjes leden samen studeren. Dit is gezellig én motiverend! Wanneer de universiteitsbibliotheek en je faculteit druk zijn kun je ook studeren op de sociëteit. Onze flexwerkplekken zijn de ideale studielocatie: ruime bureaus met extra schermen en goede wifi in rustige ruimtes.

Tot slot is er ook nog onze eerstejaarscommissie die zich actief inzet om jou te begeleiden door het begin van je studententijd. Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen als je problemen hebt met je studie, maar staan ook voor je klaar als je bijvoorbeeld moeite hebt met het vinden van een huis.

Hoeveel tijd kost het?

De DSB kost je exact zoveel tijd als jij ermee bezig wilt zijn. Elke verticale groepering heeft twee borrelavonden. Het is echter niet verplicht om hierbij aanwezig te zijn. Vaak wordt voorafgaand aan de borrel met deze groep op de DSB gegeten. In een drukke studieperiode of als je andere plannen hebt kun je er dus gewoon voor kiezen om alleen mee te eten, juist later aan te sluiten, of de hele borrel een keer over te slaan. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten en feesten georganiseerd. Ook deze zijn nooit verplicht.

Ook kun je ervoor kiezen je bij een ondervereniging aan te sluiten. Het varieert per ondervereniging hoeveel tijd je hieraan besteed en hoe vrijblijvend de activiteiten zijn. Bij een sport-ondervereniging hangt het aantal keer dat je traint af van je niveau en motivatie.

Hoeveel geld kost het?

Het lidmaatschap kost 120 euro contributie per jaar. Daarnaast bepaal je zelf wat je uitgeeft. Bier en fris kosten 90 cent en een maaltijd is er al vanaf 4 euro. Als je ervoor kiest lid te worden van een ondervereniging betaal je een klein bedrag voor de directe kosten die deze ondervereniging maakt. Dit is altijd vele malen goedkoper dan wanneer je lid wordt van een andere sportvereniging. Tot slot worden er soms activiteiten georganiseerd waar de deelnemers een klein bedrag voor betalen. Meestal zijn door de DSB georganiseerde activiteiten echter gratis.

Heeft de DSB een ontgroening?

De term ontgroening wordt onder Delftse verenigingen niet meer gebruikt. De meeste verenigingen hebben aan het begin van het jaar een periode die zij de kennismakingstijd (KMT) noemen. Hoe deze periode is ingericht verschilt per vereniging.

De KMT van de DSB bestaat uit een kamp direct na de OWee, gevolgd door twee weken waarin er in de avonden activiteiten zijn. Het doel van deze periode is om de vereniging, haar leden en je jaargenoten te leren kennen.

Tijdens de KMT zul je geen enkel college hoeven missen en ook wordt rekening gehouden met tijd die nodig is voor zelfstudie. Het gehele KMT programma is goedgekeurd door de ITA (Introductiedagen Terugkoppeling en Advies) en vindt plaats in overleg met de TU Delft. Alle leden dienen zich aan strikte regels te houden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er zich grensoverschrijdende situaties voor kunnen doen.

Slaapplek

Geen zin om na al dat feesten in de OWee met de trein terug naar huis te moeten om de dag daarna weer vroeg op te moeten staan? Slaap dan een mailtje naar owee@delftschestudentenbond.nl om te kijken of we nog plek hebben.

studenten wegwijzer logo

Wil je meer algemene informatie over de DSB, kijk dan eens op deze pagina .
Ook kun je bij Studenten Wegwijzer terecht voor studentenkorting en belangrijke zaken als verzekeringen.