Vragen? Mail naar owee@delftschestudentenbond.nl!

Ouders

Uw zoon of dochter gaat in Delft studeren, spannend! Bij deze nieuwe fase komen veel dingen kijken. Wennen aan een nieuwe vorm van onderwijs, maar ook bijvoorbeeld verhuizen, een plek vinden om te sporten en de keuze om lid te worden van een studentenvereniging. Want hoeveel voegt een vereniging nu eigenlijk toe aan je studententijd? En heeft dit geen negatief effect op de studieresultaten? Het is logisch dat u hier vragen over heeft, vandaar dat we u graag vertellen over wat de Delftsche Studenten Bond is en wat zij voor uw zoon/dochter kan betekenen.

De Delftsche Studenten Bond (DSB) is een in 1897 opgerichte vereniging gevestigd in hartje Delft. Gecentreerd om gezelligheid staat zij centraal in het leven van haar rond de 400 leden. Dit ledental zorgt voor een persoonlijke sfeer, in vergelijking met de andere drie grote studentenverenigingen van Delft. Lid worden van de DSB is dé kickstart van je studententijd, omdat je snel en gemakkelijk een hoop nieuwe vrienden maakt. De DSB heeft echter veel meer te bieden dan dat, bijvoorbeeld:

Zodra uw zoon/dochter zich ingeschreven heeft, staat onze Eerstejaarscommissie voor hem/haar klaar om te helpen met alles wat bij beginnen met studeren komt kijken. Neem het vinden van een kamer; De eerste twee weken kunnen alle eerstejaars die dat willen in een van de DSB-huizen logeren. Zo is er iets meer ruimte voor de zoektocht en verhuizing. Daarnaast begeleid de Eerstejaarscommissie wanneer nodig/gewenst dat iedere eerstejaars zijn plekje weet te vinden. Gedurende de rest van het jaar zal de Eerstejaarscommissie actief betrokken blijven bij de studieresultaten van de eerstejaars. Bij lastige vakken kan gemakkelijk studiehulp van ouderejaars geregeld worden. Maar ook bij zaken daarbuiten, zoals hulp met leren plannen, financiën, verzekeringen, vragen over delft of persoonlijke problemen kunnen zij helpen.

Een belangrijke kernwaarde van de DSB is gelijkwaardigheid, bijvoorbeeld tussen oudere- en jongerejaars. Onze introductieperiode is dan ook gericht op het leren kennen van de vereniging en haar leden in plaats van het belachelijk maken en ‘ontgroenen’ van de eerstejaars. Daarnaast vinden we het belangrijk om lid van de DSB zijn betaalbaar te houden, studeren is immers al duur genoeg. De kosten zijn overzichtelijk en op de jaarlijkse contributie (120 euro) na bepaal je geheel zelf wat je uitgeeft. Een door onze professionele kok bereide avondmaaltijd kost maar 4 euro en een glas fris of bier is 90 cent. Aan extra activiteiten betaal je alleen mee wanneer je ervoor kiest hieraan mee te doen. Dat brengt ons bij het volgende punt: vrijheid. In tegenstelling tot andere verenigingen zijn eerstejaars niet verplicht elke week op een (of zelfs twee) vaste dag(en) te komen borrelen. We willen ten alle tijden voorkomen dat activiteit

Slaapplek

Geen zin om na al dat feesten in de OWee met de trein terug naar huis te moeten om de dag daarna weer vroeg op te moeten staan? Slaap dan een mailtje naar owee@delftschestudentenbond.nl om te kijken of we nog plek hebben.

studenten wegwijzer logo

Wil je meer algemene informatie over de DSB, kijk dan eens op deze pagina .
Ook kun je bij Studenten Wegwijzer terecht voor studentenkorting en belangrijke zaken als verzekeringen.