Vragen? Mail naar owee@delftschestudentenbond.nl!

Onderverenigingen

Naast colleges kent de DSB ook onderverenigingen, waarvan sommige uniek zijn in Delft! Op cultureel en sportief gebied kun je je helemaal uitleven en mocht jouw hobby niet bestaan, dan kun je daar zelf een ondervereniging voor oprichten! Sommige onderverenigingen zijn wekelijks actief, anderen organiseren een paar keer per jaar een mooie activiteit.

Sport

voetbal

Voetbal

D.S.S.V. Achilles

Speel je al jaren, en wil je dit blijven doen nu je in Delft komt studeren? Of lijkt dit je juist het moment om voetbal eens te proberen? Met elk niveau kun je bij Achilles terecht. Alle teams trainen wekelijks en doen mee aan de studentenvoetbalcompetitie en verschillende toernooien.

voetbal

Tennis & Hockey

D.S.S.V. Achilles

Achilles houdt zich de laatste jaren ook bezig met tennis. Bij genoeg animo wordt meegedaan aan competities. Daarnaast faciliteert Achilles voornamelijk de mogelijkheid voor tennissers om met elkaar in contact te komen, zodat zij met elkaar kunnen trainen.

Ook voor hockey kun je bij Achilles terecht. Of je nu gezellig wilt trainen, of juist heel fanatiek, het kan allemaal.

voetbal

Klimmen

D.S.T.V. Sucellos

Onze klimsport ondervereniging bevat zowel extreem gemotiveerde leden die meermaals per week samen trainen, als leden die af en toe voor hun plezier gaan boulderen of klimmen. Ook gaan zij zo nu en dan samen op vakantie naar bouldergebieden als fontainebleau.

Naast klimmen organiseert Sucellos ieder jaar voor de hele vereniging een Ardennenvakantie. Tijdens deze reis wordt gecampeerd in de natuur en worden er verschillende activiteiten gedaan als kanoën en een kompastocht. Natuurlijk mag een groot kampvuur s avonds ook niet ontbreken.

voetbal

Zeilen

D.S.Z.V. Peer de Schuymer

Elk jaar worden er een aantal zijlweekenden georganiseerd. Op deze weekenden gaan zowel ervaren wedstrijdzijlers als leden die nog nooit op een boot gezeten hebben mee.

voetbal

Autopuzzelritten

D.S.M.C. Technische Toeristen

Een super gave speurtocht, op groot niveau! Oude of gehuurde autos worden tijdens autopuzzelritten ingezet, die ondervereniging Technische Toeristen ieder jaar organiseert. Gekke autos, hilarische routes en absurde prijzen zijn onlosmakelijk aan deze ritten verbonden. Weer zon ondervereniging die uniek in Delft is.

voetbal

Atletiek

D.S.A.V. Puf

D.S.A.V. Puf neemt de organisatie van de deelname van de DSB aan hardloopevenementen voor haar rekening. Dit is sowieso ieder jaar de Batavierenrace, s werelds grootste estafetteloop speciaal voor studenten. Afhankelijk van de interesse doet Puf ook met andere hardloopevenementen mee

voetbal

Schieten

D.S.S.V. t Rooije Roosken

Heb je altijd al willen schieten of wil je je schietkunsten verbeteren? Dan kun je lid worden bij t Rooije Roosken. In de zomermaanden schiet t Rooije Roosken er lustig op los in de achtertuin, waarbij menig ei, badeendje of ander voorwerp op creatieve wijze sneuvelt.

voetbal

Spelen

D.S.B.V. Beyaart

D.S.B.V. Beyaart begon ooit als een schaak-ondervereniging, maar is inmiddels veel verder uitgegroeid. Regelmatig wordt er gekaart, gedart of worden er andere spellen gespeeld. Ook worden hiervoor toernooien georganiseerd, waar fanatiek aan meegedaan wordt.

Cultuur

voetbal

Debatteren

D.S.D.C. Logica

Debatondervereniging Logika is de plek waarin liefhebbers van debatteren elkaar kunnen vinden. Enige keren per jaar organiseren zij debattoernooien waaraan iedereen kan deelnemen. Zo nu en dan wordt dit gekoppeld aan een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld de studentenraadverkiezing, of wordt er een speciale jury uitgenodigd, zoals een politicus.

voetbal

Muziek

D.S.M.V. Euphonia

Hou je van muziek maken? Sluit je aan bij D.S.M.V. Euphonia, onze muziek-ondervereniging, en/of sluit je aan bij een verenigingsband! Als lid van de DSB heb je alle materialen van Euphonia tot je beschikking; een professionele DJ-set, instrumenten, microfoons, versterkers... noem maar op.

voetbal

Toneel

D.S.T. Kachel

Via voorstellingen, workshops en diverse andere methoden zorgt toneelondervereniging Kachel voor de culturele ontplooiing van haar leden. Even alles los kunnen laten en het publiek een verhaal vertellen op manieren die zij niet vaak zien, lachen, huilen, meezingen... alles komt langs op een door Kachel verzorgd evenement.

voetbal

Bier brouwen

D.B.B.G.

Het Delftsch Bonds Brouwers Gilde (DBBG) is een unieke ondervereniging binnen Delft. DBBG organiseert regelmatig activiteiten die gerelateerd zijn aan bier en bierbrouwen. Daarnaast brouwen zij ook meerdere keren per jaar hun eigen bieren.

Inschrijven

Schrijf je tijdens de OWee in bij de inschrijfbalie in de DSB voor de beste tijd van je leven!

Je studententijd gaat de mooiste tijd in je leven worden. De DSB helpt je dan ook om het meeste uit de komende jaren te halen. Elke week zijn er drukbezochte borrels waar je met je vrienden een drankje kan drinken en bij kan komen van al het studeren. Ook worden het hele jaar door gave activiteiten georganiseerd. Naar evenementen als de cantus en het gala wordt ver van te voren uitgekeken en die leveren altijd de meest legendarische verhalen op.

Kijk tijdens de OWee dus goed rond bij alle verenigingen en kom zeker even langs bij de DSB en vraag naar verhalen van leden!

Belangrijk is om te onthouden dat je de week na de OWee vrij houdt! Bijna alle studentenverenigingen hebben tijdens deze periode een kenningsmakingskamp. Hierbij leer je je jaargenoten, de vereniging en haar leden beter kennen. Laat je vooral niet afschrikken door deze introductieperiode om ergens lid te worden!

Slaapplek

Geen zin om na al dat feesten in de OWee met de trein terug naar huis te moeten om de dag daarna weer vroeg op te moeten staan? Slaap dan in een studentenhuis. Contacteer ons op owee@delftschestudentenbond.nl om te kijken of we nog plek hebben.

studenten wegwijzer logo

Wil je meer algemene informatie over de DSB, kijk dan eens op deze pagina .
Ook kun je bij Studenten Wegwijzer terecht voor studentenkorting en belangrijke zaken als verzekeringen.